На ринку у Рівному з`явились кавуни: чи безпечно їх купувати

У Рівному на ринку покупці мають великий вибір свіжих овочів та фруктів. Серед запропонованих товарів - як місцевого вирощування, так і імпортовані.

У розпалі - сезон ягід. Полуницю на базарі можна знайти на різний гаманець та смак. Однак, нетиповою для цього сезону є торгівля кавунами.

Як повідомила заступниця директора Рівненської регіональної державної лабораторії держслужби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Ірина Кондратюк журналістам "Радіо Трек", купувати та вживати кавуни безпечно. Вони привезені з Туреччини та під час перевірки на нітрати перевищень норми не зафіксовано.

"Доброякісні кавуни. Наших кавунів на території області немає", - зазначає пані Кондратюк.

Щодо полуниці, її привозять переважно з Закарпаття, і наразі вона цілком безпечна. Перевищений рівень нітратів цього року виявляли у закарпатських продуктах, зокрема огірках, капусті й навіть молодій картоплі.

Про те, де купувати безпечні продукти, пані Кондратюк наголосила наступне:

"Щоб вживати доброякісну їжу, треба овочі і фрукти купувати на території ринку, де їх якість контролюється. Тільки треба зважати, що територія ринку – це огороджена територія. А те що на вулиці продається, при дорозі, за ту продукцію Держпродспоживслужба і її працівники – не відповідають".

За словами фахівчині, за рівнем насиченості ринку продуктами різниці з минулим роком покупці не відчують. А от ціни на городину суттєво вдарять по кишені споживачів через ускладнену логістику, паливну кризу і зашкальний курс валюти

Читайте також