На Рівненщині діти вигодовують маленьку косулю, яку знайшли в полі (ВІДЕО)

На Костопільщині діти знайшли у полі маленьку косулю. Тваринку забрали до себе люди, щоб вигодувати.

Відео опублікували у телеграм-каналі "Рівне-1283".

Як розповіли місцеві дівчатка, які знайшли косулю та зараз доглядають за ним, що помітили її самотньою у полі. І вже понад тиждень тварина живе у них удома, годують молоком. Косуля стала ручною і не боїться людей.

"Можливо, зовсім скоро виросте ще один "Борька" с. Мар'янівка, Костопільський р-н", - пишуть у мережі.

У коментарях чимало користувачів соцмереж зазначили, що маля не потрібно було забирати з природніх умов до людей, адже косулі можуть лишати дітей на певний період, а потім повертатися до них.

Однак, місцеві мешканці пояснюють:

"Круки його дзьбали і воно кричало, ми прибігли їх відігнали і залишили його. Ввечері, повернувшись до нього, його мами там і близько не було, а воно не мало сил не те що ходити, а і голову підняти. Після цього його тількі забрали".

Інженер з охорони та захисту лісу Висоцького лісового господарства Руслан Христюк розповів журналістам "Рівне Медіа", що у подібних ситуаціях забирати оленят чи малят косуль не потрібно.

"Забирати їх не можна. Мама десь поруч є. Вони в природі виживають самі. Мама може відходити, щоб відвести небезпеку. Наприклад, якщо десь бігали собаки, то мама могла їх повести за собою. Потім дитинча кличе маму і вона повертається", - каже пан Руслан.

За його словами, маленьких оленів та лосів значно простіше вигодовувати людям. Тоді як косулям складно жити у неволі.

"За власним досвідом, косулі, яких забрали з природи, довго не живуть. У них специфічне харчування. Дорослі косулі їдять траву, ягоди, молоді пагони дерев. Маленьким потрібно давати молоко, але тепле і свіже, не з холодильника", - каже лісівник.

Оскільки косулю забрали більше тижня тому, то повертати у поле дитинча пізно. Пан Руслан зазначає, що у мами-косулі вже відійшло молоко, тож назад тваринку вона не прийме. Коли косуля подорослішає, то буде жити біля людей. У цьому є небезпека, адже вона без остраху підійде до браконьєрів. Краще, за словами лісівника, передати косулю до зоопарку.

 

 

Читайте також