На Рівненщині гірські штурмовики завершують навчання за програмою «Орбітал»

На Рівненському військовому полігоні завершується курс підготовки військовослужбовців 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади за програмою навчально-тренувальної місії «Орбітал». Підготовку підрозділів за кваліфікаційними стандартами НАТО здійснювали українські військові інструктори, яким надавали допомогу та контролювали навчальний процес їхні колеги із ЗС Великої Британії.

Заняття за шістьма модулями розпочалися на початку червня цього року і включали вогневу та інженерну підготовку, виживання, військову топографію, радіозв’язок, тактичну медицину та пересування під час бою.

Як зазначив командир групи британських інструкторів Пол Чизік, основною метою місії «Орбітал» є надання допомоги Збройним Силам України у підготовці своїх військовослужбовців. Підготовка, яку ми проводили цього разу, відноситься до базового рівня – поводження зі зброєю, прицілювання, домедична допомога тощо. Особливо вражений матеріально-технічною базою полігону, яка дозволяє здійснювати навчання за всіма модулями у повній мірі.

Олексій Мосейченок, АрміяInform (м. Рівне)

 

Читайте також