На Рівненщині "накрили" наркобізнес у колонії: підозрюють трьох учасників схеми

На Рівненщині колишнього працівника колонії та ще двох ув'язнених викрили на організації наркобізнезу у виправному закладі.

Повідомляють у Рівненській обласній прокуратурі.

3 особам повідомлено про підозру в незаконному придбанні, перевезенні, пересиланні, а також передачі та збуті наркотичних засобів та психотропних речовин до місць позбавлення волі у складі організованої групи (ч. 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства, наркобізнес у виправній колонії в Рівненському районі організував один із засуджених. До злочинного угруповання він долучив іншого в’язня та працівника виправної установи.

Організатор замовляв амфетамін, PVP та канабіс, які надсилали через логістичну компанію на підставних осіб, а працівник колонії відповідав за доставку заборонених речовин на територію закладу. Пізніше психотропи та наркотики розповсюджувалися серед інших в’язнів.

Схема діяла з серпня 2023 по лютий 2024 року, допоки її не викрили правоохоронці.

Працівника установи вже звільнено із займаної посади. Крім того, в ході досудового розслідування задокументовано факт одержання ним хабаря від одного із засуджених. Наразі вину чоловіка вже доведено у суді і він відбуває реальне покарання в місцях позбавлення волі.

Досудове розслідування проводять слідчі третього слідчого відділу (з дислокацією у м. Рівному) ТУ ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу працівників УСР в області ДСР НП України та Управління СБУ в Рівненській області.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 9 до 12 років з конфіскацією майна.