На Рівненщині перевіряють заклади харчування на дотримання карантину: 8 протоколів за липень

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

Після відкриття закладів харчування на Рівненщині почалися масові святкування, в тому числі і випускних вечорів. Чи перевіряють дотримання протиепідемічних вимог у кафе та ресторанах, розповів перший заступник голови РОДА Сергій Подолін.

"Ми зустрілися з представниками ресторанного бізнесу, в тому числі і міста Рівного. Вони нам пояснили ситуацію, що за період карантину, а це більше 4 місяців, є збитки. Обласна влада пообіцяла відкрити заклади і свою обіцянку виконала. Перевірку ресторанів стосовно дотримання протиепідемічних заходів, як і по інших суб’єктах підприємницької діяльності, здійснює "продслужба" і поліція. Упродовж липня працівниками Головного управління Національної поліції України було складено 8 протоколів про порушення. В першу чергу – це 4 протоколи за порушення доби роботи, тому що в постанові Кабінету Міністрів прописано – до 23 год. Один протокол був складений за перевищення кількості відвідувачів. Обласною комісією було надано рекомендацію про 50 відсотків заповнення місць. Також складено три протоколи за інші порушення, в тому числі – робота без захисних засобів", - повідомляє пан Подолін.

За словами чиновника, спеціалістами Держпродслужби області за період з 18 червня по 22 липня перевірено 929 закладів. З них на 190 суб’єктів складено відповідні протоколи. Вжито заходів до порушників, в тому числі, складено 78 протоколів, надано 111 приписів, проінформовано 55 органів влади.

Читайте також