На Рівненщині шукатимуть житло для переселенців

У Рівненській області планують сформувати житловий фонд для вимушених переселенців. Про це повідомляють у Рівненській обласній державній адміністрації. 

Механізм формування житлового фонду визначається відповідною урядовою постановою.

"Житловий фонд має формуватися органами місцевого самоврядування шляхом викупу житла, будівництва нових об'єктів, реконструкції наявних будинків та гуртожитків, а також переобладнанні нежитлових приміщень у житлові. Потреба з такого фонду визначається таким чином: не менше 6 квадратних метрів на одну людину", - пояснила директорка департаменту соціальної політики Рівненської ОДА Роза Слободенюк.

Такі житлові приміщення не підлягатимуть приватизації, обміну, продажу, передачі їх в оренду, суборенду, вселення в них інших осіб.

Щоб отримати таке житло, потрібно буде подати заяву до відповідного органу у територіальній громаді, де така особа перебуває на обліку. 

Житлові приміщення з фонду будуть надаватися переселенцям безоплатно в користування на один рік із можливістю продовження строку, якщо їх статус не змінився.

"Доручив керівникам громад у найкоротші терміни сформувати відповідні житлові фонди. У той же час має тривати робота із формуванням черги на пільгове помешкання. Першочергове право на забезпечення житлом із фонду мають багатодітні сім’ї, вагітні жінки, люди, які втратили працездатність, пенсіонери, житло яких зруйноване або стало непридатним для проживання", - зазначив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Читайте також