На Рівненщині відкрили 2 нові сучасні амбулаторії

http://www.rv.gov.ua Амбулаторія в селі Боремель Демидівського району

Реформа сільської медицини в дії!

Одразу дві нові сучасні амбулаторії запрацювали в Рівненській області - в селах Повча на Дубенщині та Боремель Демидівського району. 

Таким чином на Рівненщині вже працює 4 нові амбулаторії із 34 запланованих. Найближчим часом свої двері відкриють ще декілька закладів.

Амбулаторія в селі Повча на Дубенщині

Обидві амбулаторії побудовані за типовим проектом Мінрегіонбуду. Тут є кабінет лікаря, кімната персоналу, стерилізаційна, процедурна.

І не лише. Амбулаторії мають житло для лікаря, а це прекрасна мотивація для кваліфікованого персоналу працювати у селі. Важливим є те, що тут буде і впровадження телемедицини. Невдовзі заклади отримають й новенькі службові автомобілі.

Голова Повчанської громади Інна Іванюк (на фото) зізналась як заплановане будівництво сприймали на початку - сумнівались, мовляв чи не буде довгобуд. А коли заїхала техніка і розпочались роботи – побоювання розвіялися. І за 4 місяці збудували нову амбулаторію за президентською програмою «Допомога поруч».

«Амбулаторії на Рівненщині з’являються як гриби після дощу - відкриваємо їх мало не щодня. Сьогодні дощить, але місцеві люди все рівно прийшли, бо для них це важливо! Амбулаторія із житлом для лікаря. Навколо привели до ладу територію, а ще раніше сюди зробили дорогу», - звернувся до присутніх голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.

Голова Боремельської ОТГ Віктор Корінь та голова ОДА Олексій Муляренко

На відкритті амбулаторій також побували народні депутати України Ірина Луценко та Олександр Дехтярчук, які разом з усіма ознайомилися із умовами надання медичних послуг.

Дитячий куточок

Нагадаємо, реформа сільської медицини ініційована Президентом України, в рамках якої Мінрегіон спільно з МОЗ відпрацювали створення ефективних спроможних мереж закладів первинної меддопомоги, які затверджені обласними держадміністраціями. Зараз координується робота з будівництва нових сучасних медамбулаторій.

 За інформацією прес-служби Рівненської ОДА

Читайте також