На Рівненщині збирають книги для східних областей

На Рівненщині 17 квітня стартував всеукраїнський проєкт “Вільні читають українською”. Українську літературу збирають для областей, які постраждали від обстрілів армії РФ.

Повідомляє Суспільне.

Всеукраїнський проєкт “Вільні читають українською” розпочався у березні 2024 року з ініціативи Уповноваженого із захисту державної мови Тараса Кременя.

Зі слів головного спеціаліста управління культури і туризму Рівненської ОДА Назара Волощука, Рівненщина приєдналася до акції — 17 квітня 2024 року. Мета проєкту — наповнити бібліотеки українською літературою у Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Луганській, Харківській та Сумській областях.

“Хочемо підтримати психоемоційний стан людей в тих областях, які знаходяться під обстрілами, без світла та інтернету. У них мають бути якісь хвилини розради, тому намагаємося допомогти літературою”, — зауважив Назар Волощук.

Долучитися до проєкту можна упродовж 2024 року. Місце збору українських книжок в Рівному — Рівненська міська бібліотека для дітей. Адреса: Симона Петлюри, 27. Пункти збору в інших громадах повідомлять згодом.

Читайте також