На центральному ринку Рівного «вирує» життя: від температурного скринінгу відмовились (ФОТО)

Центральний продуктовий ринок Рівного поступово повертається до звичного життя. Збільшується кількість покупців та асортимент товару, при цьому помітно зменшується контроль за дотриманням протиепідемічних вимог.

При вході до ринку вже не здійснюють температурний скринінг і не контролюють наявність захисних масок у відвідувачів. Самі ж продавці – переважно у масках, в наявності також дезинфікуючі засоби.

За словами начальника управління торгівлі, громадського харчування та побутового обслуговування Рівненського міськвиконкому Ігоря Остапенка, самі покупці мають розуміти важливість дотримання карантинних вимог.

– Температурний скринінг вже відмінено. Постановою головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка 17 і 34. Зберігається лише правило, що одна людина повинна перебувати на 10 кв. м. і носіння масок. Навіть носіння масок і дотримання дистанції – на совісті самих мешканців. Тому що адміністрація робить зауваження і слідкує за своїми продавцями, але часто самі покупці агресивно реагують на це все, – додає Ігор Остапенко.

Заборонена на час карантину стихійна торгівля на ринках та прилеглій території. Протягом останніх тижнів виконання цієї вимоги контролюють поліцейські. В управлінні торгівлі нагадали, що так звані ярмарки, на яких мешканці могли реалізувати свою продукцію, нині під забороною. Продавцям рекомендують займати торгові місця на ринках. Кажуть, їх є у достатній кількості.

Читайте також