На Запоріжжі загинув 30-річний розвідник із Вараша

На фронті загинув 30-річний житель Вараша Максим Пилипака. 

Про це повідомляє міський голова Вараша Олександр Мензул. 

Як зазначається, захисник загинув 6 грудня під час виконання бойового завдання біля Роботиного на Запоріжжі. 

Максим народився у Вараші. Після завершення навчання у ліцею №1 вступив до Національного університету "Одеська політехніка", де у 2015 році отримав диплом спеціаліста з комп’ютерно-інтегрованих технологічних процесів і виробництва. З 2017 року працював електрослюсарем з ремонту й обслуговування автоматики та засобів вимірювань у цеху теплової автоматики та вимірювань Рівненської АЕС.

Із перших днів повномасштабної агресії за покликом серця Максим Васильович встав до армійських лав для захисту України. 26 лютого 2022 року вже був зарахований до числа військовослужбовців 104-ої окремої бригади територіальної оборони. Зокрема, разом із побратимами він воював під Макаровим, у Бахмуті. Нещодавно старшого солдата прикомандирували до 118-ої окремої механізованої бригади - виконував завдання як розвідник у складі розвідроти.

Траурна хода розпочнеться завтра, 9 грудня, орієнтовно об 11:00 від Автовокзалу, прослідує проспектом Т.Шевченка до гуртожитка №3, пройде вул.Степана Бандери до будинку мікрорайон Будівельників 30/2. Після прощання біля під'їзду процесій пройде вул.Паркова, Набережна до Свято-Михайлівського храму.

По завершенню поминальної служби хода прослідує вул.Героїв Майдану, Лесі Українки до світлофору.

Поховають Захисника на Алеї Героїв кладовища у с.Стара Рафалівка.

Читайте також