Напої в культурі: як вони впливають на мистецтво та моду

Від давніх часів і дотепер спиртні напої залишаються невіддільною частиною свят та урочистих заходів. І завдяки мистецтву та кінематографу сформувалися міцні асоціації з різними видами алкоголю.

Алкогольні коктейлі — символ свята

Вишуканий вермут із багатим ароматом — основний компонент популярних міксів, які наводять на думки про запальну вечірку й дарують чудовий настрій. Цю особливість взяли на озброєння багато модних будинків, прикрашаючи речі тематичними малюнками та деталями. Популярний цей тренд і в інтер'єрному дизайні: різноманітні бари, кафе та ресторани розміщують зображення коктейльних келихів, щоб створити у відвідувачів відчуття приємного розслаблення й легкості.

Вино — вишуканість і стиль

У багатьох шедеврах світового кінематографу присутній цей напій. Ця, на перший погляд, незначна деталь, допомагає краще розкрити почуття і переживання головних героїв: немов додатковий персонаж, який робить будь-яку сцену яскравішою та ефектнішою. Так, саме вино стало знаковою деталлю у фільмі «Приборкання норовливого», а після перегляду кінострічки «Гарний рік» у напій просто неможливо не закохатися.

Окремої уваги заслуговує біле ігристе з французького регіону Шампань, яке з'являється в багатьох культових роботах як символ розкоші та багатства:

  • «Сніданок у Тіффані»;
  • «Великий Гетсбі»;
  • «У джазі тільки дівчата».

Це призвело до появи цілої культури споживання вина та шампанського. Ігристе — обов'язковий компонент весіль, новорічних урочистостей або знакових подій. А білі та червоні вина — вірні супутники теплих, розслаблених вечорів, які допомагають забути про стреси та емоційні переживання.

Віскі — напій сильних чоловіків

Попри те, що багато дам віддають перевагу міцному алкоголю, у мистецтві цей спиртний напій незмінно асоціюється з протилежною статтю. Культова сцена, в якій головний герой замовляє в барі віскі, щоб забути про прикрощі й печалі, присутня в багатьох фільмах і ситкомах.

А після виходу на екрани серіалу «Щоденники Вампіра» продажі бурбона в усьому світі значно зросли, адже брати Сальваторе вживають його практично в кожній серії. Після завершення роботи над проєктом вони навіть створили власну торговельну марку американського кукурудзяного віскі.

Ром — піратський напій

Історія цього спиртного почалася на Карибах, що призвело до формування міцної асоціації з флотом і піратами. Цей напій рідко вживають у чистому вигляді, віддаючи перевагу міцним коктейлям на його основі. Залежно від бажаних смакових характеристик легко підібрати відповідний різновид:

  • світлий;
  • золотий;
  • темний;
  • ароматизований;
  • міцний;
  • витриманий.

Якщо в сценарії фільму є пірати, то в ньому обов'язково буде ром, як і в тому разі, якщо основним місцем дії обрано Кубу або Кариби. І для спекотної літньої вечірки саме цей алкоголь стане найкращим вибором.

Читайте також