Напрацювання з формування безбар`єрного простору у Рівному обговорили з громадою

У Рівному продовжують роботу над створенням Стратегії зі створення безбар’єрного простору в Рівненській міської територіальної громади. Свої напрацювання представникам громадськості презентували керівники шести напрямків безбар’єрності, в яких планують реалізовувати стратегію.   

За словами секретаря Рівненської міської ради, виконувача обов’язків міського голови Рівного Віктора Шакирзяна, Рада безбар’єрності, яка створена у громаді лише два місяці тому, активно та ґрунтовно підійшла до створення Стратегії, яка, власне, і допоможе сформувати безбар’єрний простір.   

«У першу чергу, дякую усім активним та відповідальним рівнянам за включеність до процесу. Для мене дуже важливе впровадження безбар'єрності в громаді, впевнений, що кожна людина має мати рівний доступ до усіх сфер життя, незалежно від того чи це людина з інвалідністю, чи мама з візочком, чи людина похилого віку, ветеран, вимушено переміщена особа, жінка чи чоловік. Маємо за честь бути пілотним містом в межах ініціативи «Безбар’єрність – спільними зусиллями». Адже, у першу чергу, це проект про розширення можливостей для всіх жителів громади», - відзначив Віктор Шакирзян.   

На разі, члени Ради безбар'єрності продовжують роботу над шістьма пріоритетними напрямками: фізична, інформаційна, соціальна та громадянська, економічна, цифрова та освітня безбар'єрність. Експерти провели шість стратегічних сесій за кожним напрямком безбар’єрності, аби проаналізувати аналіз існуючих бар'єрів та окреслити ряд заходів, які будуть сприяти максимальній доступності для всіх. В цих сесіях взяло участь 139 людей.   

Сьогодні до обговорення напрацювань долучилися експерти - медіаторка, ст. викладач факультету правничих наук НаУКМА Діана Проценко та адвокатка, медіаторка, фасилітаторка діалогів Об’єднання учасників в групи Лілія Олійник.     

«Упевнений, що забезпечення безбар'єрного доступу до інфраструктури, освіти, робочих місць і культурних подій, над якими розпочали роботу у нашій громаді, допоможуть зменшити соціальну відсталість і підвищить якість життя всіх людей», - наголосив очільник Рівного.   

Захід організовано КУ «Агенція розвитку Рівного» РМР в межах ініціативи «Безбар’єрність — спільними зусиллями», яка реалізується у співпраці з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України та проєктом «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe) за підтримки проєкту ПРООН «Підтримка громадянського суспільства та молоді» та фінансування Міністерства закордонних справ Данії.

Читайте також