Найбільш ефективні вправи для схуднення

фото - ілюстративне/відкриті джерела

Іноді для схуднення одного лише правильного харчування може бути недостатньо. В такому випадку на допомогу приходять ефективні вправи, з якими досягнути бажаного результату можна набагато швидше!

Стрибки на скакалці

Відмінною вправою для швидкого схуднення є стрибки на скакалці. Спочатку може бути непросто і навіть дуже складно, але не варто відразу ж стрибати по 10 хвилин без перерви. Розпочніть з 1-2 хвилин і поступово збільшуйте кількість часу. Стрибки чудово допомагають скинути вагу, а також задіють м'язи рук, ніг, спини і живота.

Присідання

Не знаєте, як схуднути в домашніх умовах? Почніть з елементарних присідань, які відмінно прокачують стегна і сідниці, а також допомагають схуднути в цілому. Важливо, щоб під час виконання вправи ваші п'яти не відривалися від підлоги, а коліна не заходили далі пальців на ногах. Хочете ускладнити завдання? Тоді спробуйте робити після кожного присідання стрибок. Виконуйте через день три підходи по 20 разів.

Скручування

Скручування - одна з ефективних вправ для схуднення, яка зробить Вашу талію красивою і стрункою. Впевнені, Ви добре знаєте, як її потрібно виконувати! Три рази в тиждень робіть три підходи по 30 разів. Важливо виконувати вправи на опрацювання різних м'язів по всьому тілу, щоб процес схуднення йшов рівномірно, і в результаті Ви отримали шикарну фігуру.

Стрибки на широкий стілець

Таку високоінтенсивну вправу найкраще виконувати за допомогою широкого стійкого стільця або табуретки. Поставте його перед собою на відстані 30 см і вистрибуйте, уникаючи сильних махів руками. Потім поверніться у вихідне положення. Рекомендуємо виконувати 2-3 підходи по 10 стрибків.

Біг

Любите Ви бігати чи ні, але потрібно визнати - це одна з найефективніших вправ для схуднення! Всього за місяць регулярних тренувань Вм помітите значний результат! Бігати можна по вулиці, в спортзалі або удома на біговій доріжці. Якщо ж біг викликає у Вас найнеприємніші відчуття, спробуйте заняття на орбітрек або звичайну ходьбу. Збільшіть кількість кроків в день хоча б в два рази, і Ваше тіло зреагує на такі зміни моментально!

Відтискання

Мало хто з дівчат любить віджимання, але робити їх все одно потрібно. Вони чудово зміцнюють м'язи рук, пресу і чудово допомагають схуднути. Якщо з витягнутими ногами виконувати віджимання дуже складно, почніть вправи, стоячи на колінах. Коли руки звикнуть до навантаження, можна буде перейти в більш ефективну позицію. Через день виконуйте три підходи по 15 разів.

Пам'ятайте, для схуднення важливо виконувати всі вправи в комплексі, які будуть задіювати кожну частину тіла і кожен м'яз. Ну і, звичайно ж, не забувате про правильне харчування, активний спосіб життя і водний баланс. І тоді все вийде!

Бьорпі

Вправа з розряду тих, які дівчата мало люблять, але насправді  вона дуже ефективна. Вправа для всього тіла, включає в роботу, по суті, всі групи м'язів, розвиває силу і витривалість, сприяє спалюванню калорій, збільшує частоту серцевих скорочень і життєву ємність легенів.

Як правильно робити Бьорпі: з положення стоячи - присядьте, поставте руки перед собою на підлогу і не відриваючи долоні вистрибніть ногами назад в положення планки. З положення планки швидко підтягніть ноги до рук, підніміться на ноги і швидко вистрибніть якомога вище, зробивши плеск над головою. Почніть виконувати вправу Бьопі з 4 підходів по 2 хвилини кожен з перервою між підходами 1 хвилину.

Надалі збільшуйте кількість підходів, виконуючи кожен - по 2 хвилини і зменшуйте час відпочинку до 30 секунд. Орієнтуйтеся на свій стан і самопочуття. І пам'ятайте, від будь-якого фізичного навантаження ви перш за все повинні отримувати задоволення. Якщо дана вправа вам не подобається або його виконувати складно, вибирайте інше, більш просте.

Читайте також