Найпоширеніші питання до пластичного хірурга щодо збільшення грудей

Багато жінок мріє про ідеальні груди. Вважається, чим більші — тим кращі, для досягнення подібних цілей використовуються найрізноманітніші методи. Радикальною, але й найбільш ефективною процедурою, є маммопластика. Під час її проведення здійснюється корекція не лише об’єму грудей, але і їх форма. Детальніше про процедуру збільшення грудей читайте на сайті клініки ANACOSMA за посиланням https://anacosmo.ua/uk/plasticheskaya-hirurgiya/uvelichenie-grudi-plastika/

Ще на етапі підготовки у пацієнток часто виникають запитання до пластичного хірурга. Найбільш поширені з них варто розглянути детально.

1.   Коли потрібна операція?

Першочергово маммопластика може бути показана в тих випадках, коли груди мають невеликий розмір від природи, а пацієнтка бажає збільшити їх. За допомогою спеціальних імплантів, які бувають різних видів, можна зробити молочні залози більш опуклими в зоні декольте, круглими або максимально природними. Для цього використовують спеціальні імпланти з різним наповнювачем: силіконом, гідрогелем, силікагелем або сольовим розчином.

У деяких жінок можуть спостерігатись асиметричні груди або за медичними показаннями було видалено молочні залози. Також тривале грудне вигодовування і вікові зміни сприяють 

втраті естетики бюста. В таких випадках можуть бути застосовані радикальні хірургічні методи.

2.   Чи потрібно готуватись до операції?

Перш за все варто побувати на консультації у пластичного хірурга. На прийомі здійснюється детальний огляд, з'ясовуються побажання, пропонуються можливі варіанти розв'язання проблеми. Існують різні способи встановлення імпланта, зокрема: під грудним м’язом, фасцією, молочною залозою або шкірою. Останній варіант застосовують після лікування онкології молочних залоз.

Важливе значення має повний медичний огляд пацієнтки перед операцією. Для цього лікар призначає необхідні аналізи, інструментальні обстеження. За необхідності надаються рекомендації з організації харчування, корекції супутньої терапії, тощо.

3.   Наскільки довго триває реабілітація?

Кожен випадок індивідуальний, проте частіше за все при професійному виконанні процедури на повне відновлення необхідно близько 6 місяців. Особливо важливим є період перших 2–3 тижнів, коли необхідно носити компресійну білизну та приймати ліки, призначені лікарем. Також обмежується фізичне навантаження та не допускається відвідування сауни, басейну, СПА-салону та інших подібних закладів.

4.   Коли помітні результати?

Це питання для більшості пацієнток має найважливіше значення. Частіше за все перші результати можна побачити вже за 2 тижні після операції, коли набряклість стає менш вираженою. Поступово загальний вигляд тканин в прооперованій зоні нормалізується і фінальний ефект процедури вимальовується після повного періоду відновлення, тобто приблизно за пів року.

Читайте також