НК «Верес» приєдналися до соціальної ініціативи

НК «Верес» розпочинає підтримку соціальної концепції #тонкасинялінія

У цей важкий, військовий час для нас важливим є згуртування навколо конструктивних ідей прямої дії, громадської активності та розуміння важливості поступків, а не порожніх слів.

Саме тому ми свідомо підтримуємо ініціативу #ТонкаСиняЛінія та прагнення молодих хлопців і дівчат з патрульної поліції нарешті почати збирати каміння і навести порядок у власному місті й країні.

Основа «Тонкої Синьої Лінії» – це Принципи, розділяючи які, члени суспільства підтримують патрульну поліцію:
- «Я свідомо не порушую Закон».
- «Я допоможу патрульному, якщо у цьому буде необхідність».
- «Я поважаю патрульного поліцейського і вдячний за його службу. Я очікую такого ж відношення і поваги до самого себе».

Тонка синя - через колір поліцейської форми - лінія – це символ, що позиціонує правоохоронні органи як тонку межу між порядком і анархією, добром та злом.

З 14 жовтня 2017 року – Дня Захисника України, традиція «Тонкої Синьої Лінії» бере початок і в нашій країні.
Причина не одна - їх одна тисяча двісті п`ятнадцять - ветеранів АТО, що після війни пройшли відбір і працюють в Патрульній Поліції України.

І так, хоч до нас ця концепція прийшла із заходу, проте своєї актуальності не втратила.

Повага американського суспільства до поліції сформувалась у середині дев’ятнадцятого століття. Саме тоді мешканці маленьких містечок Середнього Заходу, що їх ми бачили у вестернах, обирали свою поліцію самостійно.

Шериф, образ якого так відомий нам із кіно, був головним поліцейським округу. В містах обирались маршали. Оскільки посада «головного поліцейського» була виборною, мешканці голосували за найбільш поважного та гідного чоловіка. Він необов’язково був найшвидшим та найвлучнішим стрілком, але обов’язково повинен був забезпечити верховенство Закону в повсякденному житті міста.

Традиції поліції США нараховують більше ста п’ятдесяти років. Традиції патрульної поліції України - два роки.

Але і у них, і у нас в патрульній поліції служать однакові люди, котрі виконують однакову роботу - забезпечення нашої безпеку згідно Закону.

Народний клуб «Верес» висловлює свою підтримку принципам «Тонкої синьої лінії».

На наступну афішу домашнього матчу «Вереса» з «Шахтарем» буде нанесений символ нашої підтримки - тонка синя лінія. 
Також, кожен патрульний поліцейський Рівненського управління зможе стати членом клубу сплативши членський внесок у розмірі 100 грн.

Народний клуб «Верес» розпочинає нову корпоративну програму для масових заявок на здобуття членства в НК «Верес». Усі, хто бажає долучитися до клубу та стати членом у групі від 50 людей, сплачує членський внесок у розмірі 100 грн!  

Читайте також