Очищення шкіри: чому так важливо вмиватися

Ілюстративне фото

Регулярне очищення шкіри має вирішальне значення для підтримання її здорового вигляду та самопочуття. Давайте розглянемо разом, чому вмивання обличчя настільки важливе.

  • Видалення забруднень

Загальною метою очищення є змивання бруду, жиру, залишків макіяжу та інших небажаних частинок. Протягом дня шкіра обличчя постійно покривається бактеріями, забруднюючими речовинами, пилом, старими (омертвілими) клітинами. Щоденне вмивання видаляє ці забруднення, надаючи шкірі свіжого вигляду. Крім того, без миття шкіра буде покрита шаром бруду, що ускладнює правильне проникнення інших продуктів у шкіру.

Для максимальної користі від процедури необхідно підібрати засоби для вмивання, які підходять вашому типу шкіри, її потребам та особливостям. Придбати якісну брендову косметику для догляду за шкірою можна в інтернет-магазині «Ватсонс»: https://www.watsons.ua/uk/12422/brand/lirene-.

  • Підвищення зволоження

Регулярне очищення обличчя (поряд з використанням крему) також є важливим фактором, що допомагає шкірі підтримувати належний рівень зволоження. Зневоднена шкіра виглядає і відчувається грубою, зморшкуватою та тьмяною. Очищення допомагає нормалізувати рівень pH шкіри, забезпечуючи достатнє утримання вологи та доглядових продуктів.

  • Підтримання чистоти у глибоких шарах

Крихітні залози під шкірою виробляють речовину, яку називають шкірним салом, для захисту від шкідливих факторів навколишнього середовища. Ці залози використовують волосяні фолікули в шкірі як шлях, що дозволяє маслу досягати поверхні шкіри (зовнішнього шару), утворюючи бар'єр, який запобігає проникненню бактерій.

Надмірне накопичення бруду на поверхні може викликати закупорку фолікула, затримуючи шкірний жир, піт та мертві клітини шкіри. Відсутність шкірного сала на поверхні шкіри дозволяє бактеріям проникати у фолікул, викликаючи запалення. Кінцевим результатом є прищі. Правильне умивання очищає пори, запобігаючи накопиченню бруду та дозволяючи кожному жиру безперешкодно досягати поверхні шкіри.

Як правильно вибрати засоби для вмивання обличчя

Декілька простих порад щодо вибору відмінного очищуючого засобу:

  • Дізнайтеся свій тип шкіри і виберіть засіб, що підходить їй. Якщо у вас суха шкіра, уникайте продуктів із високим вмістом спирту. Людям із жирною шкірою потрібен засіб із нижчим рівнем PH. Для чутливої шкіри знадобиться базовий засіб без ароматизаторів і шкідливих добавок.

  • Текстура має значення. Засоби для чищення на основі крему підходять для сухої шкіри, у вигляді гелю або пінки – для жирної.

  • Якщо ви носите макіяж, вам знадобиться спеціалізований засіб.

  • Якщо ви схильні сильно пітніти під час тренувань, пошукайте продукт, призначений для забитих пор.

  • Якщо у вас є проблеми з алергією, шукайте натуральні продукти без синтетичних інгредієнтів.

  • Більшість засобів, що позиціонуються як «м'які», добре видаляють бруд, не пересушуючи і не подразнюючи шкіру.

  • Вибір засобу зі збалансованим pH допоможе зберегти природний баланс шкіри.

  • Обов'язково приділіть час порівнянню продуктів та перегляду відгуків.

Читайте також