Окупанти приречені: у ЗСУ пояснили, що чекає російських військових на Херсонщині

В управлінні стратегічних комунікацій ЗСУ пояснили, чому російські окупанти не матимуть успіху в наступі на Херсонщині.

Так, рашисти накопичують сили та засоби в Херсонській області, щоб стримувати контрнаступ ЗСУ та  готувати наступ на Криворізькому та Миколаївському напрямках.

Свої склади з боєприпасами окупанти розміщують або на лівому березі Дніпра, або на правому – втиснувшись у берег річки, щоб їх не дістала українська зброя.

У Страткомі зазначили, що до позицій росіян 30-40 км, а отже РСЗВ М142 HIMARS можуть дістати до ворожих складів.  

"Навіть з тією наявною кількістю складів, які зараз розміщені на правому березі і поки що не відчували запаху бавовни, можна говорити про те, що їхня кількість недостатня для забезпечення такої групи військ. Після того як почнуть лунати бавовни і на них, надія буде лише на ресурс на лівому березі", — йдеться у повідомленні.

Також важливо те, що росіяни не мають жодного великого складу, який би забезпечував їхні передові підрозділи боєкомплектом і ПММ на відстані менше 10-15 км. Деякі склади окупантів взагалі віддалені від передових позицій до 30 км.

У Херсонській області є три переправи, які поєднують лівий і правий береги Дніпра. Це Антонівський автомобільний міст поблизу Херсона, Антонівський залізничний міст та дамба Каховського водосховища у Новій Каховці.

Росіяни найчастіше використовували для перекидання своїх військ і техніки Антонівський міст, оскільки він розташований найближче до Херсона. Але після влучних ударів ЗСУ по мосту, він став непридатний для пересування.

Читайте також