Палац у Володимирці отримає шанс на відродження

Палац Красицьких, який є архітектурно-історичною пам’яткою Володимиреччини, отримає шанс на відродження. 

Про це повідомляють у Володимирецькій селищній раді. 

Як зазначається, Громадською організацією «Центр суспільних комунікацій» Клубом мерів та Thought Group(Chile) організовано національний архітектурний Хакатон “100 ідей для міст” в рамках проєкту IRS. Він має на меті популяризацію міст України та їх стале відновлення за принципами Build Back Better.

Від імені Володимирецької громади було запропоновано кілька проєктних ідей. Організаторами відібрано проєкт реставрації Палацу Красицьких.

Додамо, що палац є єдиним на Поліссі маєтком, датованим 1827 роком. Він давно знаходиться на межі повної руйнації.

Зазначається, що увагу громадськості до пам'ятки неодноразово привертали усі: влада, преса, місцеві активісти, молодь. 

Передбачається, що в результаті громадам будуть надані концептуальні ідеї та матеріали для можливості їх подальшого втілення на місцях за допомогою міжнародних та місцевих проєктів.

- Тобто, в нашому випадку буде розроблено ескізи відреставрованих фасадів та внутрішніх приміщень будівлі Палацу. Наразі Архітектурним бюро на основі наших технічних завдань на проектування завершено підготовчий етап. Вивчено першоджерела з описом первісного вигляду будівлі. Зокрема, використано матеріали, які на запит архітекторів, надіслала Національна бібліотека Польщі, - повідомляють у селищній раді. 

Читайте також