«Пам’ятай про ветерана»: у центрі Рівного провели просвітницьку акцію

Перебування на війні та в екстремальних умовах провокує переоцінку цінностей, зміну пріоритетів і зміну особистих кордонів. Відповідно до дослідження, яке провів Ветеран Хаб, військовому потрібно близько півтора року для повноцінної адаптації у суспільстві. Для них це почати нове життя. Важливою складовою у цьому етапі є готовність суспільства прийняти ветеранів. Кожен із нас має прийняти їх як свою гідну частину, якою варто пишатися.

З цією метою 15-го листопада у центрі Рівного журналісти онлайн-видання «Рівне Медіа» провели акцію «Пам’ятай про ветерана».

Сотня мешканців міста отримала брошури із порадами: для військових – які перші кроки потрібно зробити по поверненню додому, для пересічних рівнян, рідних військових – як допомогти ветерану пройти «лагідну адаптацію», дихальна методика для заспокоєння тощо.

Суспільство повинне бути готовим до того, що в повсякденному житті поруч буде людина, яка ризикувала заради нас своїм найціннішим – життям. І нині наш обов’язок – допомогти військовим адаптуватись у житті по поверненні з фронту. Їх сім’ї повинні знати і відчувати, що вони не самі – рівняни готові допомогти їм. Головне – не забувати, що військовий – Герой, який заслуговує на найкраще обслуговування, надання послуги на найвищому рівні, а головне – повагу та вдячність.

Читайте також: «Воює не чоловік – воює сім’я»: рівненська психологиня дала поради з адаптації ветеранам та їх близьким.

*Створено за фінансової підтримки Європейського союзу. Зміст є відповідальністю редакції «Рівне Медіа» та не обов'язково відображає позицію Європейського Союзу.

Читайте також