Патрульний з Рівного розповів, як пострілами зупиняв авто порушника, в якому сиділи жінка з дитиною

У патрульній поліції Рівненської області розповіли історію комбата Миколи Петльовського, який нині перебуває на Сході.

"Матір нашого командира батальйону Миколи Петльовського, пані Леся, каже, що той завжди мріяв бути поліцейським. І загалом, маленький Миколка змалечку був лідером. Його любили усі: вихователі, вчителі, викладачі, командири в армії, а тепер поважають і цінують його підлеглі", - ідеться в дописі.

Микола Петльовський прийшов у патрульну поліцію з першим набором у Рівному, 2016 року, а згодом став командиром роти. Організаторські здібності, урівноважений характер, уміння знайти правильне рішення в найскладніших ситуаціях — так розповідають про свого комбата колеги.

"З усіх випадків під час служби найбільше запам’ятався один", — каже патрульний, — "Від нас із Рівного втікав водій на Mercedes-Benz, я тоді ще був ротним, і ми зупинили декілька вантажівок, щоб створити штучний затор. Водій розвернувся, виїхав на зустрічну смугу руху й почав таранити службові та цивільні автівки. Далі він розвернувся у напрямку міста і продовжив тарани. Зупинили поблизу Басів Кута. Коли підійшли до авто — водій раптово розпочав рух заднім ходом на поліцейського. Ми одразу відкрили вогонь по колесах і авто повністю зупинилося. Коли діставали водія з авто, то побачили, що на задньому сидінні сиділи жінка із дитиною. Дуже добре, що не стріляли в машину, коли та рухалася, хоча підстави для застосування зброї були. Наслідки могли бути дуже погані."

Зараз Микола Петльовський перебуває на Сході України. Каже, що перемога для нього — це найбільша мрія та мотивація.

"Хочу, щоб мій син більше ніколи не знав, що таке війна й щоб він ще встиг насолодитися мирним дитинством!".

Читайте також