Переселенка з Горлівки отримала грант і відкрила у Рівному салон краси

Переселенка з Горлівки у Рівному розвиває власну справу за допомогою єРобота.

Повідомляють у Рівненській ОДА.

«Красиві люди» – під такою назвою відкрила свій салон Ірина Геворгян, скориставшись урядовим проєктом «єРобота» за програмою «Власна справа». 

Жінка переїхала у Рівне з Горлівки, має фах фінансиста та здобула, окрім того, професію перукаря. До б'юті-сфери дотична давно, адже у своєму власному закладі надавала перукарські послуги, багато вчилася, аби йти в ногу з новинками індустрії постійно підвищувала свою майстерність, брала участь у конкурсах. Та, у 2014 році через російську окупацію змушена була залишити рідне місто, улюблену роботу, мрію.

На новому місці будувала своє життя, у тому числі й професійне. Працювала в різних сферах, але бажання робити людей привабливішими не полишало жінку. А у жовтні 2023 року пані Ірина звернулася до Рівненської філії обласного центру зайнятості за консультацією. Тоді кар’єрна радниця зуміла переконати Ірину скористатися урядовим проєктом «єРобота» й розпочати власну справу. За рекомендацією фахівчині клієнтка пройшла навчання за програмою «Розпочни свій бізнес. Практичні аспекти роботи».

Далі Ірина подала онлайн-заявку через додаток «Дія», успішно пройшла співбесіду та захистила свій бізнес-план. А згодом отримала позитивне рішення на отримання мікрогранту від Державного центру зайнятості. Отримані кошти спрямувала на закупівлю креативної вітрини, меблів, перукарських крісел, у тому числі й дитячого. Також за умовами проєкту підприємиця планує створити два нових робочих місця.

«Станом на сьогодні 20 переселенців, що нині проживають на Рівненщині, отримали мікрогранти єРобота на загальну суму 4,8 млн грн. Вони працевлаштували на нові робочі місця майже пів сотні ВПО, - розповів заступник директора обласного центру зайнятості Сергій Панасюк. – А загалом у минулому році з пошуком роботи звернулося майже 1 300 ВПО, цього року таких - 838 людей». 

Нагадуємо, що подати заявку на отримання мікрогранту можна на Порталі Дія.

Охочі скористатися програмою «єРобота» для відкриття чи розширення бізнесу можуть за додатковою інформацією звернутися до найближчого підрозділу служби зайнятості Рівненської області, або на «гарячу» лінію Рівненського ОЦЗ (044) 244 95 04, (096) 539 53 59.

Читайте також