"Під загрозою Рівне та Луцьк": Лукашенко може віддати наказ про вторгнення до України - Жданов

Мешканців Рівненської та Волинської області з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну турбує питання - чи не долучиться до нападу РФ і Білорусь. Самопроголошений президент РБ Олександр Лукашенко неодноразово висловлював свої проросійські погляди і вже кілька місяців накопичує біля кордону з Україною війська.

Військовий експерт Олег Жданов у коментарі ТСН.ua висловив власну думку на цю тему. За його словами, Путін може "дотиснути" Лукашенка до прийняття рішення наступати на Україну.

Наразі у Білорусі планують збільшити чисельність армії з 45 тисяч до 80 тисяч осіб. За словами Жданова, раніше цю різницю мали заповнити контрактниками. Однак, наразі йдеться про мобілізацію 35 тисяч резервістів.

"Саме з 18 червня по 8 липня будуть проведені навчання в Білорусі з військоматами. Ці навчання нам покажуть індикатор готовності або рішучості самого Лукашенка до прийняття рішення щодо вторгнення білоруської армії в Україну", - зазначає експерт.

На його думку, під загрозою буде столиця та Київська область.

"Під загрозою Рівне та Луцьк. Вони навряд будуть намагатися просуватися на Київ. Тому що повторного походу такого надлегкого вже не буде. Ми облаштовуємо кордон, готуємо рубежі оборони, тримаємо там необхідну кількість військ. Тому, головна мета - відкриття другого фронту, щоб Україна воювала на два фронти. Друга мета не менш вагома - спробувати відсікти Україну від західної воєнної допомоги", - коментує Олег Жданов.

 

Читайте також