Підвищення "мінімалки" у наступному році не буде - Мінфін

Проект держбюдету на 2023 рік не передбачає підвищення мінімальної заробітної плати. вона залишиться на рівні грудня 2021 року, тобто 6500 гривень. 

Про це повідомляє пресслужба Мінфіну. 

За словами заступника міністра фінансів Роман Єромоличева, видатки на пенсійне та соціальне забезпечення не зменшуються, а деякі із них будуть навіть збільшені. 

- Близько 5,5 млрд грн буде закладено на забезпечення житлом ветеранів війни, адже ця категорія громадян украй важлива. Також буде забезпечено своєчасну виплату пенсій, соціальних допомог, виплати заробітних плат медикам та освітянам. Мінімальна заробітна плата буде на рівні грудня поточного року», - наголосив Роман Єрмоличев. 

Наразі мінімальна заробітна плата залишається на рівні 6500 гривень, у жовтні 2022 року передбачалось її підвищення до 6700 гривень. 

За словами Єрмоличева, в умовах воєнного стану пріоритетом державного бюджету на наступний рік буде сектор безпеки і оборони, а також забезпечення усіх соціальних зобов’язань держави. 

Медицина також залишається пріоритетом фінансування на наступний рік, і наразі тривають обговорення з Національною службою здоров’я та МОЗ щодо залишків коштів, які знаходяться на рахунках надавачів медичних послуг. Планується коригування програми медгарантій, пояснив заступник міністра, але основні медичні послуги будуть фінансово забезпечені.

Також під час обговорення основних аспектів проекту держбюджету на 2023 рік було порушено питання фінансування видатків на культуру та мистецтво, збільшення фінансування вугільної промисловості, виплати заробітних плат у сфері охорони здоров’я.

Читайте також