План евакуації Рівненщини в разі наступу з Білорусі: хто перший у списку

На Рівненщині підготували план евакуації населення в разі наступу Білорусі. 

Як повідомляє ТСН, план порятунку цивільних із двох прикордонних районів готували військові, правоохоронці та чиновники. Це не означає, що загроза вторгнення зросла. Проте варто бути готовими. 

Як зазначається, у разі небезпеки першими евакуйовуватимуть безпорадних та соціальних незахищених людей. 

Тим часом у військовій адміністрації прорахували і маршрути, якими можна буде виїхати на власних автівках. 

Плану евакуації двох прикордонних районів Рівненщини в ОВА розробляли, спираючись на досвід Запоріжжя та Чернігівщини. Чиновники наголошують, це не означає, що загроза нападу з Білорусі зросла, проте вона зберігається. 

- Ми чомусь завжди реагуєм на все вже після того, як це трапляється. Відтак,задля профілактики та чергового навчання, - говорить заступник голови ОВА Сергій Подолін. 

Попри те, що на Рівненщині сподіваються, що план евакуації не знадобиться, готують його ретельно. А сил і зброї, кажуть, вдосталь, щоб зустріти ворога. 

Місцеві кажуть, що план евакуації в будь-якому разі має бути, незважаючи на те, чи знадобиться він. 

- За дітей, за дружину - так, є хвилювання. Сам би я нікуди не їхав би. Стояв би на своїй землі, - говорить місцевий житель Руслан Берташ. 

Проте чиновники та військові закликають мешканців Полісся про всяк випадок мати при собі тривожні валізки. Якщо буде потреба в евакуації, то повідомлять заздалегідь та офіційно. 

Читайте також