Побудувати високу залізничну платформу просять у місті на Рівненщині

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Геннадій Назарець зареєстрував на сайті Єдиної системи місцевих петицій звернення, у якому просить облаштувати в місті Вараш високу залізничну платформу.

"Зручні високі платформи (на одному рівні з підлогою вагона, які побудовані з метою зменшення часу посадки та висадки пасажирів) вводилися в експлуатацію на станціях і зупинних пунктах з великим пасажиропотоком та дільницях з напруженим графіком руху поїздів. Однак на залізничній гілці «Ковель-Сарни-Київ» таких платформ взагалі не будувалося. А так як в платформі нашого міста останнім часом розпочав зупинятися швидкий потяг Львів-Бахмут, то пропоную міській раді профінансувати будівництво такої платформи в нашому місті.

За приблизними замірами по картах Google можливо збудувати платформу довжиною 384м, що при довжині вагона 25м дозволить вміщати для зупинки 16 вагонів. Водночас, при влаштуванні платформи не потрібно буде завозити багато піску для засипки. Так як варто лише збудувати підпірну конструкцію (монолітну або із фундаментних блоків), а для підняття рівня землі варто розрівняти пагорб поруч. Велике прохання не звертатися із такою пропозицією для співфінансування в Укрзалізницю, бо звідти все одно допомоги не дочекаємося. А всього включити даний об'єкт будівництва в план розвитку Вараської ОТГ, щоб збудувати його принаймні на протязі 3 років (так як сума коштів по приблизних підрахунках може коливатися в районі 5 млн. грн.)", - пояснює автор.

За три дні петицію підтримала понад сотня людей.  

Читайте також