"Почувався наче у в`язниці": як водія вантажівки з Рівного мобілізували на кордоні

Перевізники скаржаться, що під час повернення до України працівники ТЦК знімають водіїв з рейсів та мобілізовують їх. 

Про це повідомляють у Асоціації міжнародних автоперевізників. 

Зокрема кількох водіїв зняли на Закарпатті на посту "Нижні ворота". 

Як розповів перевізник ТОВ "К-Т-С" із Рівного Віталій Савчук, його водія на посту "Нижні ворота" зупинили працівники поліції. Чоловік на вимогу поліцейських надав їм документи. Після чого його документи перевірили ще й працівники ТЦК та СП та запропонували йому поїхати до ТЦК, щоб уточнити дані та пообіцяли після цього відпустити. Водій від цього відмовився. 

- Його фактично силою заштовхали у транспортний засіб. Водій каже, що я себе відчував, наче знаходжусь десь у в'язниці. Доставили його у приміщення у Сваляву, де пройшов ВЛК, підписав документи з мобілізації й звідти попрямував на полігон біля Рівного", - заявив перевізник Віталій Савчук.

Тим часом у пресслужбі Закарпатського обласного ТЦК заявили, що "водії вантажних транспортних засобів - такі ж громадяни України, як і інші". 

"Під час огляду документів на КПП не завжди є змога перевірити на місці всі військово-облікові дані. Це пов’язано з тим, що громадяни завчасно не подбали про наявність при собі військово-облікових документів. В таких випадках військовозобов’язаним пропонують проїхати в територіальні центри комплектування та соціальної підтримки для уточнення даних", - йдеться у повідомленні. 

У ТЦК наголосили, що вантажівка у такому випадку залишається під наглядом представників правоохоронних органів.

"Якщо громадянин вважає, що він не підлягає мобілізації, то йому потрібно мати при собі відповідні військово-облікові документи з відмітками, які підтверджують його законні права на відстрочку або з відміткою про зняття з військового обліку. Або документ про належним чином оформлене бронювання", - додали у пресслужбі.

Читайте також