Понад 1,7 млн євро на будівництво: на півночі Рівненщини з`явиться науково-дослідний центр

Нобельський національний природний парк, що на Рівненщині, і польський Narwianski Park Narodowy отримали 1,753 млн євро на створення моніторингової системи для збереження природи.

Про це повідомили в Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України.

Ці два парки в партнерстві перемогли в конкурсі проєктних заявок за програмою Interreg NEXT PL–UA 2021-2027 та спільно реалізовуватимуть проєкт «Створення систем моніторингу зі збереження природоохоронних територій України і Польщі» загальною вартістю 1,753 млн євро.

Як зазначають на сторінці нацпарку у Facebook, у рамках проєкту проводитимуть низку природоохоронних заходів зі збереження та відновлення біорізноманіття, буде побудовано науково-дослідний центр з оснащеною лабораторією та створено наукову базу даних для моніторингу біорізноманіття. Окрім того, партнери проводитимуть спільні дослідницькі експедиції, розроблятимуть рекомендації щодо заходів зі збереження біорізноманіття водно-болотних угідь міжнародного значення та напрацьовуватимуть спільні моніторингові програми по окремих видах флори та фауни.

Проєкт дасть можливість ефективно реалізувати основну мету діяльності установи природно-заповідного фонду – збереження унікальних природних комплексів Полісся та забезпечення відтворення біорізноманіття природоохоронних територій.

 

Читайте також