Прийшли всі депутати: у Рівному розпочалась сесія міськради

Щойно в Рівному розпочалось десяте пленарне засідання чергової другої сесії Рівненської міської ради восьмого скликання.

Наразі в сесійні залі присутні всі 42 депутати, що буває нечасто. Сьогодні вони планують розглянути більше двох сотень питань порядку денного.

Розпочали сесію із привітань депутатів, у яких нещодавно був День народження, а також усіх присутніх – із Днем місцевого самоврядування.

Нагадаємо, сьогодні міські обранці засідають в оновленій сесійній залі. Її відремонтували нещодавно. 

Перед початком голосування перед присутніми виступив виконувач обов’язків голови Міжконфесійної ради. Він просив переглянути рішення стосовно приєднання до Європейської Хартії рівності жінок і чоловіків.

Хартія передбачає рівність жінок і чоловіків, яка є одним з основних прав усіх громадян та фундаментальною цінністю будь-якої демократичної держави. Щоб досягти цього, таке право має бути не тільки юридично визнаним, але й ефективно застосовуватися до всіх аспектів життя: політичного, економічного, соціального і культурного.

Це питання викликало бурхливі дискусії на тему віри та рівності серед міських обранців.

 «Чоловіка і жінку хочуть підмінити словом «гендер», - лунало в залі.

Недовіри до цього голосування висловити не вдалось і сьогодні повертатись до нього не будуть. На наступну сесію планують напрацювати проєкт рішення стосовно цього питання. А чи приймати – вирішуватимуть депутати.

Читайте також