Призначав онкохворим ліки, які потім присвоював: на Житомирщині підозрюють лікаря, який є депутатом

На Житомирщині правоохоронці викрили махінації з ліками для онкохворих.

Про це інформують у Поліції Житомирської області.

Злочинна схема була організована та функціонувала під керівництвом 33-річного завідуючого відділенням. Він, як лікар, робив відмітки у медкартах хворих про призначення їм хіміотерапії та необхідність видачі певних препаратів, достовірно знаючи, що такі засоби хворий не отримає.

Залучена до протиправної діяльності медсестра зазначала у медкартах хворих та журналах обліку видачу їм на руки певних хіміопрепаратів у необхідній кількості. На підставі цих відміток формувала щомісячний звіт, що надалі дозволяло їх списувати з балансу. У реальності ж препарати переходили в особисте розпорядження заввідділенням та згодом перепродавались.

До схеми були залучені менеджер зі збуту аптечних мереж сусідної області та знайомий заввідділенням. Вони отримували препарати та доставляли їх до місць подальшої реалізації.

Нагадаємо, у вересні 2021 року з автомобіля одного з учасників злочинної схеми було вилучено готівку та чергову партію ліків.

Встановлено, що злочинна схема діяла понад року і за цей час цинічними діями, що нівелюють високе покликання лікаря, завдано збитку онкодиспансеру на суму майже 180 тисяч гривень.

28 липня заввідділенням оголошено про підозри у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 191 ККУ) та у службовому підробленні шляхом внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 1 ст. 366 ККУ). До речі, чоловік є депутатом Житомирської міської ради 8-го скликання.

Медичній сестрі, окрім названих уже статей, інкримінується використання завідомо підроблених документів (ч. 4 ст. 358 КК України).

Ще двом учасникам схеми, 29-річному жителю Хмельниччини, менеджеру зі збуту, та 44-річному житомирянину висунуто підозри у пособництві в заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 191 ККУ). Молодший з чоловіків є депутатом однієї з сільських рад Хмельницького району

Читайте також