"Пройти через Західне Полісся - це мегаскладне завдання": на Рівненщині оцінили готовність до нападу Білорусі (ВІДЕО)

Ілюстративне фото

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що головними векторами напрямку руху білоруських та російських військ під час нападу будуть Рівненщина та Волинь. Таку думку він висловлює не вперше. Дану теорію прокоментував голова Рівненської ОВА Віталій Коваль та розповів, як у області готуються до можливого нападу. 

"Багато в чому згоден з паном Олегом. Скажу від себе, що в спілкуванні з військовими завжди чую одну фразу, що армію відрізняють дві речі - мотивованість особового складу і бойовий досвід. Ми розуміємо, що у білоруської армії немає ні бойового досвіду, ні вмотивованості наступати. Але навіть якщо це відбудеться, то пройти через Західне Полісся, тобто, через Рівненську область - це мегаскладне завдання", - зазнчає Коваль.

За його словами, рельєф області -  це ліси та непрохідні болота. У тих районах, які межують із Білоруссю, концентрація лісової місцевості найвища. 

Крім того, на Рівненщині є майже 170 річок. 

"Річки - це, відповідно, мости. Мости - це ті об`єкти, які можуть бути заблоковані. Рух військ може бути зупинений.  Крім того, Збройні сили України посилено несуть бойове чергування на кордоні з Білоруссю. Тероборона, як окремий вид сухопутних військ та добровольчі формування - всі ці військові організми у бойовій готовності. Постійно йде злагодження, укріплення фортифікаційних споруд. Величезна підтримка населення - від базових потреб у допомозі армії до морального духу. Той, хто прийме рішення йти у Київ через Рівненську область - це буде дорога в один кінець", - зазначає Віталій Коваль.

Нещодавно президент Володимир Зеленський віддав наказ провести перевірку у чотирьох областях біля кордону з Білоруссю.

"Після цього наказу у нас йде планове продовження робіт. Ми постійно покращуємо фортифікаційні споруди. Ті тимчасові споруди, які були укріплені деревом за допомогою будівельної техніки - їх потрібно переводити у штатний режим до осені, щоб наші військові були у більш комфортних умовах. Це і бліндажі з бетону, і опорні пункти для особового складу. Зараз ми переходимо з режиму тимчасових об`єктів до будівництва постійних об`єктів. Загроза не зникне", - зазначає голова області.

 

Читайте також