Рівне атакує грип: медики радять вакцинуватися

Фото - ілюстративне / відкриті джерела

Як ми вже писали, карантин у школах Рівного продовжили як мінімум до 17 лютого. В обласному центрі відмічається зростання рівня захворюваності на грип та ГРВІ, тому епідеміологи рекомендували ще на тиждень продовжити обмежувальні заходи.

За минулий тиждень у Рівному за медичною допомогою звернулися майже 2400 осіб, основна частка хворих – діти. Рівень захворюваності на 10% перевищує пороговий рівень, зазначив завідуючий відділу епіднагляду та профілактики інфекційних захворювань Рівненського обласного лабораторного центру Віктор Мороз.

– Якщо порівняти з попереднім тижнем, кількість хворих дітей збільшилась на 35%, а школярів - на 34%. Впродовж тижня було госпіталізовано 118 хворих – з них 71 дитина. Взагалі кількість госпіталізованих збільшилась на 20%. За минулий тиждень 4 мешканці Рівного були госпіталізовані у відділення інтенсивної терапії – з них двоє дітей віком 4 та 11 років, – додав головний епідеміолог області.

Вакцинувалися від грипу 1248 рівнян. За словами начальника міського управління охорони здоров’я Віктора Іськіва, цей показник є середнім по Україні. Медики наголошують, що вакцинація залишається найнадійнішим способом уберегтися від ускладнень. І додають, що проблем з наявністю вакцини в аптеках Рівного немає.

Протягом тижня епідеміологи відслідковуватимуть стан захворюваності на гри та ГРВІ, а вже в понеділок приймуть рішення: відновити навчання в школах, або продовжити карантин й надалі.

Читайте також