"Рівнеазот" виплатив понад 24 млн боргу своїм працівникам

Радіо ТРЕК

Більше 24 млн грн боргу із виплати зарплати стягнули державні виконавці з "Рівнеазоту"

24,8 млн грн заборгованої зарплати стягнули на користь 1000 працівників ПАТ «Рівнеазот» державні виконавці Рівненського міського відділу ДВС з початку цього року. Ліквідація заборгованості із виплати зарплати працівників Рівнеазоту - один із найбільш успішних кейсів роботи державної виконавчої служби в Україні. Про це повідомила начальник Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Оксана Сальчук.

Нагадаємо, що з квітня на Рівненщині стартувала кампанія Мін’юсту з примусового стягнення заборгованості з виплати заробітної плати. ПАТ «Рівнеазот» - серед найбільших в області підприємств-боржників. Протягом 8 місяців 2018 року на виконанні у Рівненському міському відділі ДВС перебувало 1842 виконавчих провадження про стягнення заборгованості із заробітної плати з ПАТ «Рівнеазот» на загальну суму 43,4 млн грн. Фактично виконано 1000 виконавчих документів на суму 24,8 млн грн. Станом на 20 вересня борг підприємства перед працівниками складає 18,6 млн грн.

- Забезпечення виконання судових рішень про примусове стягнення заробітної плати – один із пріоритетних напрямків роботи Рівненської юстиції, адже за кожним таким виконавчим провадженням стоїть матеріальне забезпечення достатнього рівня життя тисяч рівненських родин. З початку року нам вдалося погасити 37,8 млн грн заборгованості із виплати зарплати. Більше чотирьох тисяч працівників отримали зароблені власною працею кошти, - наголошує Оксана Сальчук. - І маємо над чим працювати далі. Станом на 17 вересня вісім підприємств в області боргують своїм працівникам гроші: нині в органах державної виконавчої служби Рівненщини перебуває 2152 виконавчих провадження про стягнення заборгованості із заробітної плати на загальну суму 28,3 млн грн.

Повідомляє Головне територіальне управління юстиції у Рівненській області

Читайте також