Рівненщина отримала гуманітарну допомогу за програмою ООН

На Рівненщину надійшло 1600 тонн борошна та гороху за Всесвітньою продовольчою програмою при ООН. Допомогу під час зустрічі з очільниками області та міста підтвердив керівник організації Девід Бізлі. 

Про це повідомили у Рівненській ОВА. 

«200 тонн борошна розділили збалансовано між чотирма районами і містом Рівне. Його направлять для переселенців та в соціальні заклади області. Крім того, в обласний центр, де найбільше внутрішньо переміщених осіб, доставили ще 400 тонн гороху», - розповів начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

За словами міського голови Рівного Олександра Третяка, велика кількість людей зможе отримати таку безкоштовну гуманітарну допомогу.

«Борошно буде роздано малозабезпеченим людям, пенсіонерам, домогосподарствам з дітьми, з людьми з інвалідністю, багатодітним сім’ям. Це дуже важлива і суттєва допомога від Всесвітньої продовольчої програми, яка покращить продовольчу ситуацію сімей та допоможе забезпечити харчову безпеку в нашому місті», - резюмував Олександр Третяк.

Очільник Рівненщини Віталій Коваль каже, що це лише перші кроки допомоги від World Food Programme. У планах – грошова підтримка внутрішньо переміщених осіб. Відповідну програму реалізовує Уряд спільно з ООН.

Нагадаємо, у рамках програми переселенці впродовж трьох місяців отримуватимуть по 2200 грн на кожного члена родини.

Читайте також