Рівненська випускниця отримала максимальні бали з трьох предметів НМТ

Рівненська випускниця Анна Дойничко склала три предмети у Національному мультипредметному тесті (НМТ), який став заміною ЗНО на період воєнного стану, на максимальні 600 балів. 

Про це повідомляє Суспільне. 

Дівчина навчалась у школі №1. По 200 балів вона набрала з математики, історії та української мови.

"Найважчою для мене була історія, я не повинна була здавати цей предмет. Я хотіла здавати англійську мову, оскільки там був вибір на ЗНО. А найлегшою була, напевно, математика. Я, все ж таки, більш технічна людина", — каже випускниця.

Найважчим, за словами дівчини, був період очікування, а також страх того, що розпочнеться повітряна тривога. Якби вона була тривалою, тест перенесли б на серпень.

Класна керівниця Анни Зоя Правдюк розповідає, що у такому результаті учениці була впевнена: дівчина була золотою медалісткою, займала призові місця у конкурсах та олімпіадах.

"Проходити тести минулих років. Вірити у себе — найголовніше. І просто аналізувати свої помилки, коли ти їх робиш. Вони дійсно запам'ятовуються. Приділяти увагу собі, оскільки моральне здоров'я важливіше, ніж будь-який результат. І, в принципі, хороші результати можливі лише тоді, коли підготовка не займає увесь твій час", — пояснює випускниця.

Виші, до яких подаватиме документи, Анна уже обрала. Це Києво-Могилянська академія та Київський університет імені Шевченка. Про майбутню професію поки не розповідає.

Читайте також