Рівненський діагностичний центр щодня приймає понад 800 пацієнтів

http://www.golos.com.ua

Рівненський обласний клінічний лікувально-діагностичний центр імені Віктора Поліщука – визнаний лідер у сфері діагностики та надання ряду медичних послуг, це новітні лікувально-діагностичні методики, найсучасніша медична комп’ютерна техніка, високий рівень підготовки персоналу. Він має 14 сучасних підрозділів лікувально-діагностичного профілю. Центр торік відвідало понад 210 тисяч людей, щодня тут приймають понад 800 пацієнтів. Пише сайт Голос України. 

До цих «скупих» даних головний лікар згаданого медичного закладу Роман ШУСТИК (на знімку) додав:

- На базі нашого діагностичного центру створена Рівненська філія Державної установи «Інститут серця Міністерства охорони здоров’я України». Підтримуємо міжнародне партнерство і співпрацю з науковими медичними центрами Європи та світу в таких напрямах, як репродуктологія, хірургія, кардіологія, запобігання вродженим вадам розвитку, виявлення розладів і харчових факторів ризику фетального алкогольного синдрому плода, впровадження правового захисту дітей-інвалідів в Рівненській області та ін.

- Роман Петрович, судячи з популярності очолюваного вами діагностичного центру серед мешканців Рівненщини, їм буде цікаво дізнатися про освоєні фахівцями нові лікувальні методики.

- Суттєво побільшало пацієнтів закладу – торік до нас прийшло більше 30 тисяч нових. Вони можуть розраховувати на нашу допомогу. Адже у центрі відновили та впровадили понад сто унікальних лікувальних методик. Серед них, зокрема, «Запліднення In Vitro (ЗІВ, IVF – іn vitro fertilisotin) ICSI», «Контрольована стимуляція яєчників», «Внутрішньо-маткова інсемінація спермою донора», «Лапароскопія в діагностиці та лікуванні жіночого непліддя» та багато інших.

Завдяки тому, що налагодили співпрацю з лікувальними закладами всеукраїнського рівня, мешканцям Рівненщини відпала потреба їхати на консультації до столиці. Скажімо, при нашому діагностичному центрі діє філія Державної установи «Інститут серця МОЗ України». У Рівному постійно працюють виїзні бригади фахівців «Інституту серця», тільки торік пацієнтами філії стали 719 жителів області, з яких 312 діти. Прооперовано 92 пацієнти.

- Діагностичний центр – це комунальний заклад Рівненської обласної ради. Чи допомагає обласна влада з технікою, медичним обладнанням?

- Звичайно, допомагає. Один з таких прикладів: завдяки фінансовій підтримці Рівненської обласної ради, Рівненської ОДА, обласного управління охорони здоров’я у діагностичному центрі торік відкрита унікальна ембріологічна лабораторія. Вона є невід’ємною частиною обласного центру репродуктивної медицини.

Лабораторія вже допомогла у лікуванні безпліддя подружнім парам з Рівненщини, а також отримала сертифікат, який підтверджує високий статус «Чиста лікарня, безпечна для пацієнта». Загалом за три роки у діагностичному центрі більш ніж на 30 відсотків оновлене все обладнання, його закуплено на 25,6 мільйона гривень.

Так, відділення функціональної діагностики отримало сучасний сканер ультразвукової діагностики SonoAce R7; для відділення ультразвукової діагностики закупили новітні сканери ультразвукової діагностики SonoAce R7, SonoAce R3, апарат УЗД Aloka SSD-1000; відділення інвазивних методів діагностики та лікування отримало стіл хірургічний та ультразвукові ножиці Soring 96-К01; відділення діагностичної ендоскопії укомплектоване новим відеогастроскопом EVIS EXERA та ін.... 

Невдовзі на повну потужність запрацює центр телемедицини, для якого закупили обладнання на майже півмільйона гривень. У травні наша виїзна бригада вже провела перший успішний сеанс телемедицини в одному з районів Рівненської області.

У травні в центрі запрацює новий суперсучасний 16-зрізовий комп’ютерний томограф General Electric Optima CT520, який вдалось придбати за 11,4 мільйона гривень за кошти обласного бюджету. Нове обладнання до того ж має ресурс для модернізації та перехід у 32-зрізовий режим роботи. Старий однозрізовий комп’ютерний томограф рішенням Рівненської обласної ради передано Березнівській центральній районній лікарні.

- Роман Петрович, не секрет, що багато людей нині за межею бідності. Тож чи доступні їм послуги центру?

- Ми, що в наших можливостях, стараємось допомогти таким людям. Завдяки фінансуванню з обласного маємо можливість обстежувати соціально незахищені верстви населення, а також учасників АТО та членів їх сімей, переселенців зі Сходу.

- В Україні намітилась тенденція, коли медпрацівники через низьку заробітну плату виїжджають на роботу в європейські країни. А як у вас з кадрами?

- У складні для медицини часи заклад не тільки зберіг високопрофесійний колектив, а й підсилив його молодими спеціалістами. Зараз у центрі працює 454 фахівці, серед них 6 заслужених лікарів, 10 кандидатів наук, один заслужений працівник охорони здоров’я.

Записала Олександра ЮРКОВА

Фото надане автором

Читайте також