Рівненську журналістку оштрафували на 17 тисяч за п`яне водіння на авто екс-голови облради

Рівненські журналістку Ольгу Ферар оштрафували на 17 тисяч гривень та заборонили на рік керувати транспортними засобами за резонансну ДТП. 

Таке рішення 29 серпня прийняв суддя Рівнеського міськсуду Петро Денисюк. 

Як розповів "Рівне Медіа" адвокат Ольги Ферар Валентин Дупак, його підзахисну визнали винною за ст. 130 (керування у стані сп'яніння) та ст. 124 КУпАП (скоєння ДТП). 

Відповідно, суд призначив Ользі Ферар штраф у сумі 17 тисяч гривень та позбавив її права керувати т/з на один рік. Чи буде подаватися апеляція - сторона захисту поки не вирішила.

Таке рішення потерпіла Ольга Лихач вважає справедливим. За її словами, Ольга Ферар жодного разу не з'являлася на суд. А наприкінці подала клопотання про розгляд справи без її участі. 

- Вважаю дане рішення справедливим та по суті. Як на мене, рішення могло б бути швидше, якби інша сторона не затягувала розгляд справи, - каже Ольга Лихач. 

Також вона готує окремий цивільний позов для відшкодування витрат з ремонту авто та із залучення адвоката. 

Нагадаємо, резонасна ДТП сталася 21 травня. Тоді Ольга Ферар за кермом позашлязовика "Тойота Ленд Крузер" в'їхала у інше припарковане авто, яке, як згодом виявилось, належить прокурорці Ользі Лихач. 

Після чого з авто вийшов екс-голова облради Олександр Данильчук та заявив, що він тут "цар", і що "виграє усі суди". Обоє були напідпитку. 

На Ольгу Ферар патрульні склали три адмінпротоколи, а на Олександра Данильчука - протокол за дрібне хуліганство. Згодом Рівненський міський суд оштрафував його на 51 гривню за лайку. 

Олександр Данильчук одразу ж після ДТП заявив про складання депутатського мандату. Проте досі поноважень він не склав. 

Нагадаємо, автомобіль «Toyota Land Cruiser», який було було оцінено у 2,4 мільйона гривень, було передано на потреби ЗСУ.  

Читайте також