Російському генералу повідомили про підозру за удари по нафтобазах на Рівненщині

Ілюстративне фото

Управління СБУ в Рівненській області заочно повідомило про підозру генерал-лейтенанту РФ Володимиру Кравченку.

Про це інформує «Судовий репортер» з посиланням на текст підозри.

Кравченко підозрюється у веденні агресивної війни (ч.2 ст.437 ККУ), умисних діях на зміну меж території і кордонів України (ч.3 ст.110 ККУ) і у віданні наказу на вчинення дій, які порушують закони та звичаї війни, що передбачені міжнародними договорами.

У 2018 році Кравченко призначений на посаду командувачу 11-ї армії військово-повітряних сил і протиповітряної оборони Східного військового округу РФ, до складу якого входив 23-й винищувальний авіаційний Таллінський полк 303-ї змішаної авіаційної дивізії.

Кравченко, маючи розвідінформацію про військові та інфраструктурні об’єкти, в тому числі у Рівненській області, віддав наказ своїм військовим частинам на вторгнення у суверенну державу. У тому числі дав вказівку на ракетно-бомбове бомбардування території України, зокрема і цивільних об’єктів.

26 березня військовослужбовець 23-го винищувального авіаційного Таллінського полку, чиї анкетні дані невстановлені, вилетів із аеродрому тимчасового базування Барановичі, Республіки Білорусь.

Близько 20.40 російський військовослужбовець, не перетинаючи повітряний простір України, в районі населених пунктів Кобрин — Дорогочин, Республіки Білорусь, зробив із літака пуск ракети. Ракета влучила в незахищену нафтобазу на Дубенщині в Рівненській області, що була цивільним об’єкт і не використовувались в обороні країни.

Ракетний удар призвів загорання цистерн з нафтопродуктами. Це призвело до значного забруднення повітря і землі.

Крім цього, 28 березня бойовий літак РФ знову вилетів з аеродрому Барановичі і завдав ракетного удару у нафтобазу у смт Клевань Рівненської області. Це призвело до пожежі та збитків.

Читайте також