Рятувальники Рівненщини отримали новий інвентар на 800 тис. грн (ФОТО)

https://zdolbun.gov.ua

18 квітня на Здолбунівщину доставили інвентар та спеціалізоване обладнання для 18-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Здолбунів. Обладнання, вартість якого становить понад 800 тис. грн., вдалося отримати завдяки перемозі проекту Здолбунівської райдержадміністрації у міжнародному конкурсі проектів розвитку – грантовому конкурсі Фонду міжнародної солідарності (м. Варшава). Повідомляє сайт Здолбунівської РДА. 

З Польщі на Здолбунівщину інвентар та обладнання 18 квітня доставили голова Здолбунівської райдержадміністрації Сергій Кондрачук, начальник управління промисловості, інфраструктури та АПК райдержадміністрації Олександр Іванюк та начальник Здолбунівського РС ГУ ДСНС України у Рівненській області Денис Гринюк. Тож рятувальники Здолбунівщини отримали по двадцять надсучасних шоломів, комплектів спеціального одягу, пар взуття (до слова, підібраних за розмірами рятувальників), а також потужний квадрокоптер останніх моделей, два дизель-генератори, дві бензопили, ліхтарі.

Сергій Кондрачук висловив щиру вдячність усім, завдяки кому вдалося здобути цю перемогу. Свого часу віднайшов цей проект та курував його підготовку тодішній заступник голови РДА Микола Орлов. Згодом цю справу продовжив перший заступник голови райдержадміністрації Леонід Власюк. Активну участь у підготовці конкурсного проекту брало управління промисловості, інфраструктури та АПК Здолбунівської РДА. Його безпосереднім написанням займалася Вікторія Клус, яка нині вже не працює у райдержадміністрації. Свій вклад у спільну перемогу внесли й очільник Здолбунівського РС ГУ ДСНС України у Рівненській області Денис Гринюк та очільник ДПРЧ-18 ГУ ДСНС України у Рівненській області Олег Голодько.

Підтримку наші земляки отримали й з польського боку. Її надали співробітники Фонду міжнародної солідарності, зокрема Моніка Олов. До речі, на початку березня цього року представники Фонду побували на Здолбунівщині та обговорили всі деталі проекту та отримання обладнання й інвентарю. Посприяли в реалізації проекту та організації поїздки до Варшави начальник ГУ ДСНС України у Рівненській області Сергій Крук та голова Рівненської облдержадміністрації Олексій Муляренко.

– Здолбунівська райдержадміністрація вперше за час свого існування стала переможцем міжнародного конкурсу проектів розвитку. Це той випадок, коли робота, пророблена з міжнародними партнерами, дає конкретний результат на користь громади. І якщо речі, які ми нині привезли, збережуть життя чи здоров’я хоч одному нашому рятувальнику чи земляку, який потрапив у халепу, то наші старання не були марними! – зазначив Сергій Кондрачук.

Читайте також