Рюкзак, канцелярія та форма: скільки коштує зібрати дитину до школи у Рівному у 2022 році

Наближається навчальний рік, і батьки з дітьми починають готуватися до освітнього процесу: купують канцелярію, оновлюють гардероб, обирають зручне шкільне приладдя.

Цьогоріч на Рівненщині навчальний процес відбуватиметься у різних формах. Це залежатиме і від спроможності закладу забезпечити учнів безпечними укриттями в разі повітряної тривоги, і від бажання батьків відпускати дітей на офлайн-навчання.

Відтак, на початку серпня результати опитування батьків показали, що 52% з них — за очне навчання, а 47% — за дистанційне. Через це попит на звичні товари для школи, як-от рюкзаки чи шкільну форму, суттєво знизився, пояснюють продавці. Наприклад, вибір шкільної форми на речовому ринку значно менший, ніж у попередні роки.

Школярам пропонують до вибору брючні костюми, вартість яких коливається в межах 700-800 гривень. Так само коштують і спортивні костюми


Блузи та сорочки
обійдуться в середньому у 350 гривень — таку ж ціну мають спідниці та брюки. Продавці на ринку пояснюють: батьки не поспішають з купівлею формального шкільного одягу через невизначеність із форматом навання.

Ціни ж на канцелярські товари дещо зросли, порівняно з минулорічним сезоном. Скажімо, ціни на рюкзаки без ортопедичних спинок варіюються від 450 до 850 гривень.

З ортопедичною спинкою — від 1200 до 2500 гривень.

Зошити на 18 аркушів коштують 6-10 гривень, на 24 аркуші — 10-17 гривень, а на 48 аркушів — 15-25 гривень.

Ціни на ручки залежать від дизайну: звичайні кулькові ручки коштують в межах 6-12 гривень, а ручки з яскравими дизайнами коштують від 25 гривень

Як пояснила працівниця одного з канцелярських магазинів у Рівному Анастасія, найбільший попит зараз — на ручки, олівці та зошити:

— Через те, що багато школярів навчатимуться дистанційно, то купують переважно найнеобхідніші  речі: ручки, гумки, олівці, лінійки, зошити, блокноти. На диво, купують рюкзаки, хоча ми хвилювалися, що цього сезону на них суттєво впаде попит. Зменшився попит — на набори для малювання, альбоми, фарби.  А для офлайн-навчання купують більше. 

 

Читайте також