Шалений приріст нових випадків: Рівненській області загрожує посилення карантину

Вже завтра буде засідати Державна комісія із питань ТЕБ і НС, котра вирішить, в яких областях встановлювати «жовту» зону епідеміологічної небезпеки.

До цього переліку може потрапити і Рівненщина, адже останнім часом у регіоні спостерігається різке збільшення нових випадків інфікування коронавірусом. Відповідно, зростає кількість госпіталізацій і смертей.

«На жаль, у нас динаміка захворюваності залишається тривожно. Якщо ми ще дві доби тому, хоча це й вихідний був, 7 випадків було за неділю, за понеділок у нас було 104 випадки, уже за попередню добу у нас 143 випадки. Ми бачимо шалений приріст нових зареєстрованих випадків. Ще одним тривожним сингалом для нас є те, що в нас велика кількість госпіталізується, натомість виписується з лікарень у нас невелика кількість людей. За останню добу ми виписали 8 людей, а госпіталізували 19. Це досить тривожна цифра і тенденція. Аналогічно росте і рівень зайнятості кисневих ліжок. На сьогодні він більше 6%», -сказала сьогодні на брифінгу координаторка вакцинації в області Олена Гандзюк.

Посадовиця додала, що в області активно циркулює штам «Дельта», який є в рази заразнішим, його симптоматика розвивається дуже швидко – на другий-третій день. Олена Гандзюк зазначила, що така ситуація матиме негативні наслідки, адже ми на порозі нової хвилі:

«Звичайно, це не порівняти з попередніми найвищими піками інтенсивності попередніх хвиль, але на аль, ми до того ідемо».

Читайте також: Невдовзі на Рівненщину чекає суворіший карантин: що заборонять.

Читайте також