Що варто знати рівненським абітурієнтам, які планують вступати в медичні виші?

фото ілюстративне

Починаючи з 2019 року, для вступу до медичних університетів для галузей знань «Охорона здоров’я», абітурієнти додатково мають скласти ЗНО з фізики або математики. Про це повідомляє сайт МедПросвіта. 

«В умовах прийому на 2019 рік дещо змінилися конкурсні предмети: перший, традиційно, українська мова, другий на вибір — біологія або хімія, третій — це новинка — фізика або математика», — повідомив заступник міністра охорони здоров’я Олександр Лінчевський.

При цьому в силі залишається оновлений мінімальний прохідний бал з ЗНО за всіма формами навчання – 150 балів. Ця зміна була прийнята ще у 2017 році, але офіційно вступила в силу наприкінці травня 2018 року перед вступною кампанією.

«Прогностична валідність математики є найкращою за даними і наших освітян, і за міжнародними даними. У жодній з країн Великої сімки, європейських країн неможливо стати лікарем, не складаючи екзамен з математики або фізики, або найчастіше і з математики, і з фізики», — сказав Лінчевський.

Зазначимо, що студентів медичних університетів в 2019 року чекають ще дві зміни в навчанні. Офіційно буде затверджено новий Єдиний державний іспит для студентів медиків магістратури, а також студенти 4-х курсів вперше пройдуть американський іспит IFOM, поки що добровільно, але в майбутньому він може стати обов’язковим.

Читайте також