"Щоб не доповіла, пальнув по ній", - затриманий нацгвардієць Рябчук розповів, як розстрілював людей

Затриманий 20-річний нацгвардієць Артемій Рябчук, який розстріляв своїх товаришів по службі у Дніпрі, розповів хронологію подій. 

За його словами, на цей час він перебував у триважній групі. Із собою він мав кілька магазинів та патрони. 

- Я заряджаю перший магазин, і стріляю по першим двом, які були в КЗЗ... Там були строкових і контрактни, одному із них якось вдалось втекти, - говорить, посміхаючись, Рябчук. 

Він додав, що він знав, що операторка зв'язується із частиною кожні 30 хвилин, аби доповісти усю обставку. 

- Я, щоб вона не доповіла. пальнув по ній. Після чого заходжу у відкритий сейф та забираю всі рожки, які можна було закинути в ранець, - каже затриманий. 

Далі він направився до виходу із заводу, проте його на КПП не пропустила жінка-вахтер. 

- Жінка мене не випускала. Я кажу: Треба терміново вийти. Вона: Не можу, не можу, не можу. Я вистрілив їй в голову. Після чого я відкрив одні із дверей виходу та почав палити по дверному замку, надіючись вийти. Але в мене нічого не вийшло. Я побродив по заводу, знайшов місце, через яке я міг вийти. Перерізав дріт, перестрибнув через забор, - говорить Рябчук. 

Після того, як він вийшов за територію заводу, спочатку шукав прихисток. Потім вийшов на трасу та спіймав попутку, яка підвезла його до лівого берегу. Після чого, каже, пішов, "куди очі дивляться". Знайшовши закинуту будівлю, залишив там зброю та набої. 

Нагадаємо, сьогодні вночі солдат-строковик Артемій Рябчук на території заводу "ПІвденмаш" розстріляв 5 своїх товаришів по службі, ще 5 - було поранено, з них троє - у важкому стані. Стрілка затримали о 9.30 у Підгородньому. Як повідомили згодом у ДБР, він сам здався правоохоронцям. 

Читайте також