Щонайменше 20 загиблих: в Аргентині отруйна партія кокаїну спричинила масові смерті

Фото з відкритих джерел, ілюстративне.

В Буенос-Айресі тривають арешти, а людей закликають викинути куплений нещодавно наркотик.

В Аргентині загинули щонайменше 20 людей, більше 70 - в лікарні. Усі потерпілі потруїлися кокаїном. Влада звертається до громадян і закликає тих, хто нещодавно купував наркотик - позбутися його, а не вживати, аби запобігти подальшим жертвам.

Про це повідомляє ТСН.

Неподалік шпиталю в передмісті Буенос-Айреса стоять десятки родичів. Пацієнти здебільшого зовсім юні. Лікарі до них не пускають, бо шпиталь і так переповнений.

Один із тих, хто зміг таки вижити, розповідає про пережите.

«Я прийняв кокаїн, потім випив таблетку і заснув. Прокинувся - напівмертвий. Живіт болів, все боліло, я кілька разів блював. Був такий розбитий, наче знову на «ковід» захворів. Я спершу не хотів їхати до шпиталю, аби маму не лякати, але терпіти більше не міг», - каже Алан.

З «ковідом» раптовий наплив пацієнтів порівнює і лікар. Зараз, сказав - їх навіть більше, ніж під час найгіршого спалаху пандемії.

«У нас майже шість десятків пацієнтів в середньому і тяжкому стані. Вісьмох довелося інтубувати», - повідомляє лікар Леонард Барбоса.

Одна з версій правоохоронців: кокаїн отруїли навмисне. У такий спосіб банди наркоторговців з’ясовували стосунки. Тому північним передмістям Буенос-Айреса, де купляли наркотик, пройшли рейди - поліція намагалася знайти і вилучити всю отруєну партію. Більше десяти людей заарештували.

«У всіх потерпілих, хто в серйозному стані - зупинка дихання чи серця. Тож речовина, якою їх труїли - швидше за все, депрессант центральної нервової системи», - повідомляють в поліції.

У відповідь на арешти жителі передмістя обурюються і блокують шосе, вимагають відпустити неповнолітніх.

«Вони заарештували мого сина, йому немає 18. А ще мою доньку і мого чоловіка. Я пішла до відділку, але вони нічого не кажуть. І вони підкинули в будинок три кіло кокаїна», - переконує жінка.

Потрощили поліцейську машину і біля лікарні родичі одного з загиблих. За те, що копи нічого не роблять.

Читайте також