Скандал навколо вивезеного сміття на Рівненщину: Львівська міськрада відхрещується

Сьогодні на Рівненщині поблизу села Копань виявили  20 тонн сміття. В тому числі пробірки від тестів на коронавірус. У Рівненській ОДА прокоментували ситуацію.

Перший заступник голови РОДА Сергій Подолін зазначив, що інцидент трапився у ніч на 8 червня на дорозі біля села Копань за 30 метрів від сміттєзвалища.

"На місці події поліція проводила розслідування. Відкрито кримінальне провадження за статтею 239 ККУ. Представником Державної екологічної інспекції Поліського округу видано припис ОТГ щодо усунення стихійного звалища. Захороненням та утилізацією займається Демидівська ОТГ. У екологічному висновку буде вказано термін по утилізації даного сміття", - повідомив заступник.

За словами пана Подоліна, відповідно до наказу МОЗ про затвердження державно-санітарних протиепідемічних норм щодо медичних відходів, пробірки та тестування коронавірусу повинні знезаражуватись в лабораторії і передаватись на утилізацію.

"Якщо нам вдасться знайти винних осіб, то буде проведено відповідне розслідування. Але це є прецедент. Всі служби Рівненської області, дотичні до даної ситуації, знаходяться у стані підвищеного реагування", - наголосив чиновник.

У Львівській міській раді свою причетність до сміття заперечують.

Як пояснив заступник міського голови Львова з питань безпеки міста Сергій Бабак, львівські перевізники ТПВ не транспортують відходи на Рівненщину, однак мерія ретельно перевірить цей випадок.

"Наразі я хочу сказати, що в той бік ми сміття не возили і не возимо. Ми завжди по кожному випадку, який стає нам відомий, проводимо розслідування. В даному випадку, завтра вже зранку на місце виїжджають представники департаменту ТПВ, які по сміттю, чеках, документах зможуть зрозуміти чи це сміття зі Львова чи ні. Якщо ж зі Львова, то де було місце забору, аби у першу чергу виявити хто із перевізників міг забирати це сміття, з якими контрагентами вони працювали, і хто міг таке зробити", - прокоментував Сергій Бабак.

За його словами, вже сьогодні Рівненське ГУ НП отримало листа з клопотанням провести розслідування, щоб виявити цього порушника.

Читайте також