Спорткомплекс у Рівному й надалі будуватиме «Янкор»

16 серпня відбувся аукціон, на якому визначали, який підрядник продовжить будівництво спорткомплексу на вулиці Макарова у Рівному.

За словами першого заступника голови Рівненської ОДА Сергія Подоліна, найменшу очікувану вартість, згідно договору, запропонувало архітектурне бюро «Янкор». Саме цей підрядник продовжить зводити арену. Договір з переможцем тендеру планують укласти до 1 вересня за умови, що буде все в порядку з документами.

Конкурентом «Янкору» була лише одна фірма з Києва, однак рівняни запропонували меншу вартість робіт – 102 мільйони гривень.

На початку цього року будівництво спорткомплексу на Макарова призупинили через необхідність коригування проекту. Готовність об’єкту наразі оцінюють у 40%. Основна частина коштів на будівництво надходить з державного бюджету – ДФРР та програми «Велике будівництво».

– На цей рік ми повністю забезпечені фінансуванням. Дай бог, щоб підрядник зміг освоїти ті кошти, які виділені. У рамках програми «Велике будівництво» виділено по спортивній субвенції 65 мільйонів гривень на цей рік. Цих коштів буде достатньо, щоб зробити підведення інженерних мереж, а наступного року з новими силами йти вперед, – повідомив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Нагадаємо, минулого року під час візиту до Рівного президент України Володимир Зеленський говорив, що добудувати такий великий спорткомплекс до кінця 2021 року – це амбітна ціль, яку треба виконати.

Паралельно з держбюджету фінансується значна частина реконструкції стадіону «Авангард» у Рівному.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На «Авангард» у Рівному відправлять 200 будівельників, щоб встигнути освоїти 150 мільйонів

Читайте також