Справу щодо лісівника, якого підозрюють у отриманні хабара, передали до суду

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього майстра лісу одного з лісових господарств області, який обвинувачується у тому, що будучи службовою особою та працівником Державної лісової охорони, одержав неправомірну вигоду за безперешкодне вивезення лісоматеріалів – деревини дров’яної непромислового використання, з території закріпленої за ним лісової ділянки, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 368 КК України.      

Під час досудового розслідування, слідчим СУ Територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, встановлено, що упродовж червня 2019 року працівник лісової охорони, використовуючи своє службове становище, надав згоду жителю Рівненської області на безперешкодний, без оформлення відповідних документів, відпуск деревини, за що одержав неправомірну вигоду на суму понад 9 тисяч гривень.

Більше про це читайте тут: СБУ та ДБР "накрили" посадовця лісгоспу на Рівненщини, який систематично отримував хабарі

Найсуворіший вид покарання за вчинення вказаного злочину, передбачений санкцією ч. 1 ст. 368 КК України у вигляді позбавлення волі на строк  від двох до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Пресслужба прокуратури Рівненської області

Читайте також