Стало відомо, у яких селах на Рівненщині збудують нові амбулаторії

У Березнівському районі лікарські амбулаторії загальної практики - сімейної медицини буде збудовано у селах Білки, Богуші, Зірне та Бистричі. На Володимиреччині – у селах Городець та Полиці, повідомляє управління охорони здоров'я Рівненської облдержадміністрації.

У Гощанському районі амбулаторія буде зведена у селі Горбаків. Також у Боремельській ОТГ та у селі Вовковиї у Демидівському районі.

На Дубенщині будуватимуть амбулаторії у селах – Семидуби, Повча та у Смизькій ОТГ. У двох ОТГ – Людинській та Удрицькій, що на Дубровиччині, почнуть зводити лікарські амбулаторії загальної практики – сімейної медицини та у селі Кривиця. У Зарічненському районі свої амбулаторії матимуть села Морочне та Кухітська Воля.

У центрі Здовбиці, що на Здолбунівщині, побудують амбулаторію з житлом для трьох – чотирьох лікарів. Три ОТГ на Костопільщині – Постійне, Дюксинське та Пісківське матимуть свої лікарські амбулаторії.

В Острозькому районі амбулаторію будуватимуть у селі Плоске, а в Рокитнівському – у селах Блажево та Томашгород. У Рівненському районі має бути збудовано аж 5 амбулаторій. Це у селах Бармаки, Забороль, Шпанів, Голишів та Клевань. На Сарненщині будівництво розпочнеться в Карпилівській ОТГ та у селах – Костянтинівка, Люхча, Ремчиці та Корост. 

Проект передбачає під час будівництва амбулаторій зводити житло для лікарів. Окрім цього, закуповувати автотранспорт. 
Термін реалізації проектів залежатиме від 20% співфінанасування місцевої влади. До слова, гарантійні листи про таку готовність долучитися коштами вже отримані. Окрім того, необхідно у кожному населеному пункті відвести земельну ділянку. У разі не виконання умов владою на місцях, або виникнення тих чи інших питань, пов’язаних з геодезичними, будівельними чи архітектурними обмеженнями, Мінрегіонбуд дозволятиме внесення змін як до переліку, так і до зміни місця розташування у межах квоти фінансування.

Після затвердження переліку об’єктів Мінрегіонбудом Департамент з питань будівництва та архітектури ОДА проведе тендер на визначення субпідрядника

Читайте також