Столичний інвестор планує встановити в Рівному комбіновані котли

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Два тижні тому стало відомо, що в ТОВ "Рівнетеплоенерго" змінився власник - "Укртепло". Відтак, на прес-конференції засновник цієї групи компаній Іван Надєїн зазначив, що вже визначилися із найближчими планами щодо "Рівнетеплоенерго":

«Перше – це модернізація газових котелень, в умовах постійного підвищення цін на газ ми не можемо собі дозволити неефективно витрачати дороге блакитне паливо. Другий напрямок – часткове заміщення газу за допомогою відновлюваних джерел енергії і на основі найкращого європейського досвіду. Додатково будуть встановлені 30 котлів на біомасі, відповідно частина котелень стануть комбінованими – 60-70% тепла вироблятиметься за допомогою газу, а 30-40% – за допомогою пелет, брикетів та інших видів біомаси. Але найважливіше – ми побудуємо теплоелектростанцію на біомасі, таким чином, в майбутньому ми зменшимо залежність від цін на газ і стабілізувати тарифи. Загальний об’єм інвестицій складе близько 50 млн євро».

Крім того, змінили також і директора рівненської компанії - замість Степана Коропецького відтепер буде Олександр Корчинський. Коропецький же буде його заступником.

Додамо, що саме ця компанія у минулому році запустила на рівненському сміттєзвалищі біогазову станцію потужністю 0,5 МВт, що допомагає запобігати загорянням на звалищі. 

 

Читайте також