Студентам Рівного розповіли про виборчі права (ФОТО)

фото - Фейсбук

Студентам НУВГП, які голосуватимуть вперше, розповіли про виборчі права, пише Головне територіальне управління юстиції у Рівненській області

На Рівненщині триває інформаційна кампанія «Я маю право голосу» в рамках всеукраїнського проекту правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!». Сьогодні, 12 березня, працівники Рівненської юстиції завітали до Національного університету водного господарства та природокористування. Під час лекції для студентів першого та другого курсів юридичного факультету представники юстиції розповіли про порядок проведення виборів Президента України, виборчі права громадян, механізми їх реалізації та захисту. Серед студентів було багато таких, які голосуватимуть вперше. Відтак інформація про виборчі процедури є для них неабияк актуальною і потрібною.

– Молодь – майбутнє і надія країни. Саме тому необхідно, аби якнайбільше молоді взяло участь у формуванні майбутнього країни шляхом голосування. Голос кожної людини має значення і важливо скористатися своїм виборчим правом, – звернулась до присутніх начальник управління державної реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Ірина Матаєва.

Молоді розповіли, як перевірити себе у списках виборців. До речі, це можна легко зробити онлайн в особистому кабінеті виборця на веб-сайті Державного реєстру виборців: https://www.drv.gov.ua. А також детальніше пояснили, як змінити місце голосування, проголосувати вдома чи протидіяти порушенням на виборах.

Нагадаємо, що в області працює Регіональний центр з надання вторинної безоплатної правової допомоги. З усіх питань, які виникають стосовно проведення виборів, та прав громадян під час їх проведення, можна звертатися до юристів центру чи бюро правової допомоги, які нададуть вичерпні консультації. Також можна звертатися до єдиного контакт-центру системи безоплатної правової допомоги 0800 213 103.

Читайте також