Суд визнав протиправним відкликання одного з депутатів Рівненської облради

Суд визнав протиправним відкликання А.Сайчука зі статусу депутата облради.

Колишній депутат-«радикал» Андрій Сайчук підтвердив цю інформацію в телефонному коментарі журналісту Суспільного. Він додав, що рішення суддя Рівненського окружного адмінсуду озвучив сьогодні, в силу воно вступить за 10 днів, коли буде оприлюднено повний його текст.

- Моє відкликання було протиправним. Я себе вже вважаю знову поновленим, вже й по 50 грам п’ю, так і можете сказать. Там ще буде купа судових процесів, моїх заходів в обласну раду, але я себе вже вважаю поновленим, бо суд довів, що відкликання моє було протиправним. Було виявлено купу порушень. Морально я вже довів, що я правий, – сказав обранець.

Він додав, що розгляд справи про аналогічне поновлення його колеги Володимира Ковальчука призначено на 10 травня. 

Нагадаємо, що 5 грудня 2018 року обласна виборча комісія підтвердила правильність оформлення підписних листів за відкликання депутатів обласної ради Володимира Ковальчука та Андрія Сайчука. З приміткою – без перевірки підписів виборців із залученням органів Держреєстру та поліції. За два місяці до того, 7 жовтня, на зборах виборців "Радикальної партії Олега Ляшка" у Міському будинку культури присутні вирішили розпочати процедуру відкликання Ковальчука та Сайчука зі складу депутатів Рівненської обласної ради.

Передувало цьому те, що В.Ковальчук та А.Сайчук покинули "Радикальну партію Олега Ляшка" через непорозуміння із однопартійцями та політику політсили. 

Прес-секретарка облради Юлія Василенко сказала, що поки коментувати це судове рішення рано, адже потрібно зрозуміти, яким чином має відбутись поновлення. Зазначимо, що після відкликання двох згаданих обранців на їхнє місце уже прийшли двоє нових. Позицію обласної виборчої комісії, яка була стороною справи, ми намагаємось отримати та оприлюднимо її одразу, як матимемо цей коментар.

Голова обласної виборчої комісії Наталія Загиней зазначила, що коментувати рішення суду наразі не може, адже не бачила повного тексту цього документу. Втім, додала, що вона наразі не уявляє, яким чином може відбутись процедура поновлення депутата, зважаючи на те, що його місце уже зайняв інший обранець від його колишньої політсили. 

Прес-секретарка облради Юлія Василенко зазначила, що коментувати рішення суду, оскільки вони не є стороною справи, наразі не будуть.

Читайте також